Hovedside
Overnatting
Fiske
Båtene
Aktiviteter
Kurs
Kart
Haukenesbryggas historie
Bildegalleri
Kontakt / Booking
 
 

Velkommen til Haukenesbrygga

Like ved polarsirkelen, midt på Helgeland ligger Indre Kvarøy. Øya som mange besøkende betegner som en perle, ligger midt i skipsleia. Ingen vet hvor lenge Kvarøy har vært befolket, men på Ytre Kvarøy har det vært gjort funn som skriver seg tilbake til merovingertiden dvs. før vikingetiden startet. Fra slutten av 1800 tallet ble Kvarøy et knutepunkt i regionen. Hurtigruten hadde anløp på stedet og mange lokalbåter korresponderte med denne før de fortsatte på sin ferd i regionen.
Kvarøy har i dag ca 70 innbyggere og er et levende samfunn med allsidig næringsaktivitet. Stedet ligger naturskjønt til med mange av de særpregete Helgelandsfjellene innen synsvidde, været vil være den skiftende faktor. Uansett kan du finne fred og ro på Kvarøy. Aktiviteter kan være å leie seg en båt og dra på fisketur eller bare ut å nyte den vakre naturen. Eller du kan dra til en strand eller holme du kan ha helt for deg selv og sole eller bade i sjøen, eller en fjelltur på den kjente fjellformasjonen Hestmannen.

Vi kan tilby tilhold i den gamle Haukenesbrygga, opprinnelig bygget i 1885 da det ble etablert skipsekspedisjon på stedet. Brygga er i dag restaurert. Mens du bor i en komfortabel, men spesiell leilighet på ca 100m2 vil du også føle deg hensatt til gamle dager, for i samme bygning har du den gamle kramboden og fiskemottaket som var i drift fra rundt 1930 og frem til opp på 50 tallet. Leiligheten inneholder to soverom med to senger hver, stort oppholdsrom med godt utstyrt kjøkken, oppvaskmaskin, tv, bredbånd. Bad med dusj, tørketrommel, vaskemaskin etc.
Vi kan også tilby utleie av båt til turer og fiske.
Dagligvarehandelen vil sørge for det du trenger av matvarer mens du er på Kvarøy.

Gode båtforbindeleser gjør det greit å komme seg til Kvarøy. Enten du kommer via Bodø, Mo i Rana eller Sandnessjøen. (Fergeforbindelsen er dårlig, men det betyr minimalt med biltrafikk)


 
Kvarøy Sjøhus AS8734 Indre KvarøyTelefon: +47 977 46 145E-post: post@visithelgeland.eu